M
 
Housing in Villena
single house
The housing scheme, planned for a newlywed couple, reflects the intention of turning their night-and -day units towards a large patio perpendicular to the facade, closing a street of little visual interest street .

The patio is generated by separating the building from the middling 3.5 m along its length and E orientation. This determines a band that is partly developed on the ground floor, forming a small garden, and, primarily, a first floor as a terrace.
 
Wi-Fi Pavilion
first prize

The idea of the project is the construction of an exportable concept of wifi-media pavilion located in the heart of a university campus. The building performs as a virtual interface providing public internet access and a singular meeting spot for students to hung out, and relax . The star/shaped pavilion is divided into 5 different spaces surrounding a central courtyard that guaranties maximum natural lighting and ventilation.The island raises 1.5 meters from the natural level of the ground though a white gravel landscape.

 
Housing in La Felipa
single house
The proposal takes advantage of difficult planning restrictions affecting the site and results in a compact volume partially open both to internal garden and main entrance.

The outer envelope of the house is material-integrated with the perimeter fence of the plot , getting more emphasis looking by the street and a lower visual impact of the building. The fence itself is folded to accommodate the parking area.
 
Nursery in Altea
competition
"KINDERVILLAGE"

The firm conviction that the issue of scale must be a generator of the main architectural nature of the proposal. This is not to make a "small" building ,but to bring the built piece to the scale of a child through a strategy of segregation in different parts of the programm in order to "domesticate" the proposal at maximum, from the size of the spaces to the character of the constructed image.
The firm conviction that the issue of scale must be a generator of the architectural nature of the proposal. This is not to make a building "small", but to bring the piece built to the scale of a child through a strategy of segregation in different parts of the program leading to "domestizar" the best proposal, since the size of spaces to the character of the constructed image.
 
Optician's in Murcia
Refurbishment
Working with invariants that a corporate identity of a brand or franchise presents as a challenge.

A continuous storage "tape" runs the local geometry as defining in their way, public spaces (for sale, display and standby) and private (for storage, cabinets and workshop) and even emerging to the street setting up two shelters with maximum visibility for the pedestrian .