L
 
Housing in Costa Rica
first prize
TOPOGRAPHIC ADAPTATION / VIEWPOINT ROOFS

With a site with an average gradient of 18%, the proposed housing solution is stair-shaped,adapting to the different irregularities and creating viewpoint terraces, areas, porches, courtyards and stands.

The roofs become a main character in the project, both for its presence within the performance as by their status as high quality contemplative and useful spaces...
 
Pool and public square in Relleu
{st 33}

To maximize such an investment for a small town, the project aims to be enriched with some "extra" programs without a significant budget increase.

The site is located at the edge of the town, a representative place where the building may becomes a "welcome icon". The difference elevation between the site and the upper street can tailor the program by using the cover as a public viewpoint-square.

 
Business centre in San josé
{st 34}

"The work space as an exciting place for the employee, and also as space in the memory of every customer who visits him."

The ORO Business Centre is a 3 storey building for offices .It is the total action support, acting as a backdrop, as well as main character, depending on the scale from which it is beeing used.

 
Housing in Rojales
detached housing
The alternative was to look oneself, look at the sky through landscaped areas, and rediscovering a new relationship with the neighbor, which is no longer an unknown and attached enemy .

We Integrate public and residential space in a dense, spongy residential tissue with visual richness and climatic comfort. A micro-city built with modest finishes affordable housing which are thought to enjoy a relationship with the outside through the garden, terrace and even the cover.
 
Assisted apartment building
{st 38}
A complicated plot in a rocky mountain with steep slopes full of pines and surrounded by housing developments. A program that consists of a day center and assisted apartments for the elderly.

The solution is a strong horizontal scheme , as suspended "arms" on an artificial supports "forest" respecting the existing nature. The "corridor apartmentes"will be modulated, flexible, functional and open to the landscape.
 
Housing in Blanca
{st 40}
The project is conceived as an opportunity to contribute to urban growth and social development of an expanding town , in a unique and balanced way .

The future construction, which will rehouse the families of the restored buildings, consists in generating a unit image, atractive, compact and innovative element, integrated into the urban skyline, and composed of 8 variable distribution types between 25 and 70 m2.